Wolke — 2013

EP12
EP12
EP12
EP12
EP12
EP12

competition entry for the public competition Europan 12 – The adaptable city.

The idea is to create an affordable living complex by connecting 3 existing buildings from the 60s into a single block and making the facade translucent. This allows the light to enter the space and leaves the noise outside. The balconies on the highway side have a very high railing – 2.5 meters to create an open space despite the noisy surrounding. This helps reduce the noise of the street. There are raised private gardens for the elevated ground floor of the existing buildings and common use ground floors for the new buildings. We are reusing most of the staircases to reduce the infrastructure and costs and create more rentable apartments.

Location
Munich
Germany

Size
500 m2

Date of design
2014

August 1st 2k13 - filed under architecture.